חדשות

מתוך ויקיתרופות
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Banner.jpg

Share on Google+ Share on Linkedin E-mail this page Share on twitter.com Share with Facebook
היכולת של טפליזומאב לשמר תפקוד תאי בטא בלבלב

ממצאים חדשים מאששים את תוצאות המחקרים הקודמים ומעידים על ההשפעות של טפליזומאב לשימור ייצור אנדוגני של אינסולין.

בנובמבר 2022, טפליזומאב-mzwv נעשה לתכשיר הראשון המאושר לצורך עיכוב הופעה של סוכרת סוג 1 דרגה 3 עבור מבוגרים וילדים מגיל שמונה שנים ומעלה הסובלים מסוכרת סוג 1 דרגה 2, על בסיס ממצאים ממחקר TN-10.

על מנת לספק עדויות מאוששות על אודות ההשפעות של טפליזומאב לשימור ייצור אנדוגני של אינסולין, בוצע ניתוח משולב הכולל מידע על רמות פפטיד-C מ-609 נבדקים (n=375 שקיבלו טפליזומאב, n=234 מקרי ביקורת) עם סוכרת סוג 1 דרגה 3 אשר נכללו בחמישה מחקרים קליניים.

התוצא העיקרי של הניתוח המשולב כלל שינוי ברמות פפטיד-C בדם לאחר תגר בהשוואה למצב הבסיס. תוצאות המחקר הדגימו שיפור ניכר בתוצא העיקרי כעבור שנה (עלייה ממוצעת של 0.08 ננומול/ליטר; p<0.0001) ושנתיים (עליה ממוצעת של 0.12 ננומול/ליטר; p<0.0001) לאחר קבלת סבב אחד או שניים של טפליזומאב. בוצע בנוסף ניתוח של שימוש באינסולין אקסוגני, אשר הדגים ירידה משמעותית במספר יחידות האינסולין שהיו בשימוש כעבור שנה (הפחתה של 0.08 יחידות/ק"ג/יום; p=0.0001) ושנתיים (הפחתה של 0.1 יחידות/ק"ג/יום; p<0.0001).

כמו כן, בוצע ניתוח בטיחות משולב שכלל חמישה מחקרים קליניים בהם גויסו 1,018 נבדקים עם סוכרת סוג 1 דרגה 2 או 3 (כ-1,500 שנות מעקב עבור נבדקים שטופלו עם טפליזומאב).

מסקנת החוקרים הייתה כי הממצאים במחקר זה מאששים את תוצאות המחקרים הקודמים המעידים על היכולות של טפליזומאב לשמר תפקוד תאי בטא בלבלב, כפי שנמדד בעזרת רמות פפטיד-C. תופעות הלוואי השכיחות לטיפול כללו: לימפופניה, פריחה וכאב ראש אשר התרחשו ברובם במהלך השבועות הראשונים של הטיפול וחלפו בעצמם.

מקור: Teplizumab: A Disease-Modifying Therapy for Type 1 Diabetes That Preserves β-Cell Function

לכל החדשות >

19.10.2023