חדשות

מתוך ויקיתרופות
גרסה מתאריך 07:06, 13 ביולי 2022 מאת Motyk (שיחה | תרומות)

(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Banner.jpg

Share on Google+ Share on Linkedin E-mail this page Share on twitter.com Share with Facebook
יעילות רוקסוליטיניב בשחרור מושהה לטיפול במיאלופיברוזיס

על האפשרות לחלון טיפולי רחב יותר באמצעות Ruxolitinib בשחרור מושהה לעומת רוקסוליטיניב בשחרור מיידי.

רוקסוליטיניב היא התרופה הראשונה המעכבת את האנזים ג'אנוס קינאז (JAK-Janus Kinase) ואושרה לטיפול במיאלופיברוזיס אך יחד עם היעילות של התרופה בטיפול, לעיתים קרובות מופיעה ציטופניה (מיעוט תאים). אחת האפשרויות היא שחומרת הציטופניה נגרמת בחלקה על ידי Cmax (הריכוז המקסימלי של התרופה בסרום המטופל). לכן, על מנת להפחית את היחס בין Cmax לבין Cmin בהשוואה לטיפול ברוקסוליטיניב בשחרור מיידי (Immediate-Release), פותחה התרופה רוקסוליטיניב בשחרור מושהה (SR-Sustained Release) במנה חד יומית.

במאמר שפורסם בכתב העת Hematological Oncology החוקרים הראו כי רוקסוליטיניב בשחרור מושהה זוהתה בהתבסס על הערכה פרמקו-קינטית במחקר שלב 1 שבוצע על מבוגרים בריאים (N=9). לאחר מכן החוקרים הציגו מחקר שלב 2 עם תווית פתוחה (open-label study) במטופלים עם מיאלופיברוזיס (N=41).

הטיפול ברוקסוליטיניב בשחרור מושהה נסבל היטב, עם ספירות דם כמעט ללא שינוי במהלך שבוע 16. מבחינת יעילות, 7 מטופלים (17.1%) הראו שיפור קליני ו-33 מטופלים (80.5%) הגיעו למחלה יציבה.

בעוד שהמחקר שהציגו החוקרים העלה את האפשרות לחלון טיפולי רחב יותר באמצעות רוקסוליטיניב בשחרור מושהה לעומת רוקסוליטיניב בשחרור מיידי, מסקנתם היא כי דרושים מחקרים נוספים על מנת לאשר את ההשערה הזו.

מקור:

לכל החדשות >

22.06.2022