חדשות

מתוך ויקיתרופות
גרסה מתאריך 13:14, 4 ביולי 2014 מאת ברית בל (שיחה | תרומות)

(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Banner.jpg

Share on Google+ Share on Linkedin E-mail this page Share on twitter.com Share with Facebook
מתן פומי חד פעמי של זופרן אינו מעלה הסיכון לאריתמיות לפי ניתוח של ה-FDA

נתונים חדשים אודות הפרופיל הבטיחותי של זופרן (Ondansetron- Zofran®), תרופה נפוצה נגד בחילות והקאות, עשויים להקל על ציבור המטופלים והרופאים כך עולה ממחקר חדש שהתפרסם בתחילת החודש ב- Annals of Emergency Medicine.


ב-2011 ה-FDA הוציא אזהרה בעניין הקשר האפשרי בין השימוש בזופרן לבין הופעת אריתמיות מסכנות חיים. לאור זאת, נתנה המלצה לרופאים לשלול גורמי סיכון בכל המטופלים טרם מתן התרופה, ואף לשקול בדיקות ECG וניטור אלקטרוליטים. ב-2012 התפרסם עדכון לפיו הסיכון קיים רק במינונים גבוהים במתן תוך ורידי. עם זאת, לא היה שינוי בהמלצות לגבי בדיקות סקר בכל צורות המתן או המינון.

המחקר החדש מבית החולים Sickkids ובית החולים אלברטה ביקש לבחון את הסיכון לאריתמיות על-רקע שימוש בזופרן בילדים ומבוגרים לאור המלצות ה-FDA. החוקרים ביצעו מעקב לאחר שיווק וסקירה שיטתית של הספרות המקצועית ושל מאגרי המידע של ה-FDA, ה-WHO ויצרן התרופה, ובחנו דיווחים שתארו הופעת אריתמיה 24 שעות מרגע מתן זופרן. בסך-הכל אותרו 60 דיווחים על אריתמיה. ב- 80% צורת המתן הייתה תוך ורידית וב-83% זוהו גורמי סיכון נוספים, כמו מחלות לב או שימוש מקביל בתרופות פרו-אריתמיות. מנגד, לא נמצאו כלל דיווחים שתארו אריתמיה הקשורה במתן פומי חד פעמי של זופרן.

החוקרים הסיקו כי הראיות הנוכחיות אינן תומכות בביצוע ECG שגרתי ובדיקת אלקטרוליטים לפני מתן פומי חד פעמי של זופרן במטופלים ללא גורמי סיכון. ההמלצה היא לבצע סקירה רק במטופלים עם גורמי סיכון ובמטופלים המקבלים זופרן במתן תוך ורידי.

לקריאת הידיעה המלאה הקלק כאן

לכל החדשות >

04/07/2014