חדשות

Banner.jpg

Share on Google+ Share on Linkedin E-mail this page Share on twitter.com Share with Facebook
משרד הבריאות: הנחיות לצוות הרפואי בעקבות שיבושים באספקת תכשירי דפלפט (Depalept) בצורת טבליות של חברת כצט

לאור שיבושים באספקת התכשירים: Depalept 500 enteric coated tablets ו-Depalept 200 mg tablets של חברת כצט בעקבות בעיות בייצור, והיות ומדובר בתכשירים לטיפול במחלת הנפילה (אפילפסיה), בהם חל איסור איסור לבצע החלפה גנרית עקב החשש ליציאת המטופל מאיזון (מכתבו של ד"ר ברלוביץ, המשנה למנכ"ל וראש מנהל רפואה מ-344321221-4 ,33.15.4115), להלן הנחיות לרופאים שנכתבו בהתייעצות עם איגוד הנוירולוגיה בישראל:


  • במקרה של מחסור בתכשירים, יש לעביר את המטופלים ל-Depalept Chrono במינון יומי כולל זהה לטיפול הקודם ב- Depalept EC מחולק לשתי מנות יומיות (אלא אם הנוירולוג בדעה שניתן להסתפק במנה חד-יומית). ובמידה ולא ניתן להגיע למינון הקודם המדוייקתוך שימוש בכפולות של 250 מ"ג (Depalept Chrono כרונו ניתן לרשום בכפולות של 250 מ"ג), יש לתת את המינון הקרוב ביותר. ניתן גם לרשום Valporal של חברת טבע, אך תרופה זו צריכה להינתן ב-3 מנות ליום.
  • יש לבדוק רמות valproate בדם לפני המעבר ופעם נוספת שבועיים לאחר המעבר לטיפול החדש. המדידה תתבצע לגבי רמת השפל (trough level) לפני נטילת התרופה בבוקר. במידה ונצפה הבדל של למעלה מ-10% בין שתי הבדיקות, יש להתייעץ עם הנוירולוד המטפל. יש לעקוב אחר תסמיני מינון יתר שכוללים רעד, ובמקרים חמוקים יותר סימני אנצפלופתיה, וכן אחר סימנים של יציאה מאיזון.
  • מאחר והמחסור נובע מקושי בייצור, חשוב להמשיך ולנטר את המטופליםבאופן הדוק בתקופה הקרובה, עם חזרה למלאי של תכשירי Depalept (רמות valproate בדם, סימני יציאה מאיזון, רעילות). בכל מקרה, יש להנחות את המטופלים ליצור קשר עם הרופא המטפל במידה והם חווים התקף או תופעות לוואי, הן במעבר לתכשיר חלופי והן בתקופה הקרובה, עם חזרת תכשירי Depalept למלאי.
  • יש לדווח למשרד הבריאות על כל חשש לתופעות לוואי או יציאה מאיזון בעקבות מתן התכשיר.




להודעת משרד הבריאות

24/11/2014

↑חזרה לקטע הקודם

השינוי האחרון נעשה בֹ־24 בנובמבר 2014 ב־10:01