חדשות

מתוך ויקיתרופות
גרסה מתאריך 18:42, 8 בנובמבר 2021 מאת Motyk (שיחה | תרומות)

(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Banner.jpg

Share on Google+ Share on Linkedin E-mail this page Share on twitter.com Share with Facebook
יעילות פתילת לקטובצילוס וגינלית למניעת דלקות חוזרות בכיס השתן

מטרת המחקר הייתה להעריך באופן פרוספקטיבי את היעילות והבטיחות של פתילת לקטובצילוס וגינלי למניעת דלקות חוזרות בכיס השתן.
מחקר תווית פתוחה זה נערך עם זרוע ניסוי אחת, והיווה ניסוי קליני שלב II. במסגרת המחקר המשתתפות השתמשו בפתילה וגינלית אשר כללה GAI 98322 של לקטובצילוס קריספאטוס למשך שנה.

נקודת הסיום הראשית הייתה שעור התגובה, כפי שהוערך על ידי מספר האפיזודות של היארעות דלקת בכיס השתן במהלך השנה של תקופת השימוש. נקודות הסיום המשניות היו שעור התגובה על סמך אירועי דלקת חוזרת בכיס השתן במהלך השנה שחלפה לאחר סיום תקופת השימוש; מספר האפיזודות של דלקת בכיס השתן לפני, במהלך ולאחר מתן הטיפול; אירועים שליליים ושינויים בחיידקים בשתן ובמיקרוביום הווגינלי.

במחקר נכללו 28 נשים, 21 מהן השלימו את המחקר. בסך הכל 18 מטופלות השיגו תוצאה אפקטיבית (86%) במהלך תקופת השימוש. האפקט המדכא של הפתילה על אפיזודות של דלקת בכיס השתן נמשך שנה אחת לאחר הטיפול האחרון בפתילה. כמו כן, הייתה ירידה במספר האפיזודות הממוצע של דלקות בכיס השתן. לא נרשמו אירועים חריגים. לבסוף, החוקרים מצאו כי מיני לקטובצילוס אכלסו את הווגינה בזמנים בהם הייתה הפוגה מהדלקות החוזרות.

החוקרים סיכמו כי פתילה וגינאלית אשר הכילה לקטוביצילוס קריספטוס מזן GAI 98322 מנעה אירועים חוזרים של דלקת בכיס השתן במהלך הטיפול ושנה לאחר הטיפול.

מקור:

Takuya Sadahira et. al (2021) DOI: https://doi.org/10.1111/iju.14636

לכל החדשות >

19/10/2021