חדשות

מתוך ויקיתרופות
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Banner.jpg

Share on Google+ Share on Linkedin E-mail this page Share on twitter.com Share with Facebook
טיפול פוטנציאלי אנטי ויראלי לאבעבועות הקוף

במחקר נמצא כי טיפול טופיקלי עם סידופוביר יכול לקצר את זמן הרזולוציה של נגעים עוריים של אבעבועות הקוף

אבעבועות הקוף היא מחלה שהפכה לשכיחה בעולם מאז ההתפרצות הראשונה שדווחה במאי 2022. מטרת המחקר, שממצאיו תוארו בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology, היתה לבחון את ההשערה לפיה סידופוביר, תרופה אנטי ויראלית היעילה כנגד וקסיניה ומחלות orthopoxvirus אחרות, יכולה להיות יעילה בשימוש טופיקלי במקרים של נגעים עוריים של אבעבועות הקוף, וכך ניתן יהיה להימנע מתופעות לוואי של מתן סיסטמי של התרופה.

ֿבמחקר הפרוספקטיבי נאסף מידע לגבי המהלך הקליני והוירולוגי של מטופלים עם אבעבועות הקוף. לכלל המטופלים הוצע טיפול תסמיני. כמו כן, הוצע למטופלים טיפול טופיקלי עם סידופוביר.

12 מטופלים קיבלו טיפול עם 1% סידופוביר טופיקלי, בעוד שאחרים קיבלו טיפול תסמיני בלבד. בנוסף, נערכו ביקורים פרוספקטיביים כדי לאסוף את המידע הקליני והוירולוגי.

תוצאות המחקר הראו כי הנגעים החלימו מהר יותר תחת טיפול עם סידופוביר טופיקלי (יחס סיכונים – 4.572, p=0.0039). עוד נמצא כי הזמן החציוני לרזולוציה עמד על 12 ימים (טווח בין-רבעוני – 11.5-15) ו-18 ימים (טווח בין רביעוני – 16-21) בקבוצות הטיפול והביקורת, בהתאמה.

ביום 14, 10% מהנגעים בקבוצת הטיפול עם סידופוביר היו חיוביים לאבעבועות הקוף ב-PCR לעומת 62.5% מהמטופלים בקבוצת הביקורת (p=0.019).

מבחינת בטיחות הטיפול, תופעות לוואי היו שכיחות ונרשמו ב-50% מהמטופלים, בייחוד באזור האנו-גניטלי. עם זאת, לא נרשמו תופעות לוואי סיסטמיות.

מחקר זה לא היה ניסוי קליני ולכן אין זרוע של אינבו כביקורת. עם זאת, ממצאי המחקר מראים כי טיפול טופיקלי עם סידופוביר יכול להיות אסטרטגיה טיפולית רלוונטית עברו מטופלים עם נגעים עוריים של אבעבועות הקוף ומעורבות סיסטמית קלה. הפחתת הזמן עד לרזולוציה של הנגע יכולה לקצר את זמן הבידוד ולשפר את ההשפעה הקוסמטית באזורים מסוימים כמו הפנים.

מקור:

לכל החדשות >

25.04.2023