חדשות

מתוך ויקיתרופות
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Banner.jpg

Share on Google+ Share on Linkedin E-mail this page Share on twitter.com Share with Facebook
ה-FDA הביע את הסכמתו לשימוש בתרופה מחקרית לטיפול בזיהום של נגיף האבולה

חברת Tekmira Pharmaceuticals, המפתחת טיפולים בטכנולוגית של הפרעה לרנ"א (RNA interference - RNAi), הודיעה בסוף השבוע כי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) הביע את הסכמתו בעל-פה לשינוי המעמד של התרופה המחקרית TKM-Ebola מ-Full Clinical Hold ל- Partial Clinical Hold. המעמד החדש מאפשר להשתמש בתרופה לטיפול בחולים המאובחנים עם זיהום של נגיף האבולה (Ebola).


ההדבקות בנגיף האבולה מתרחשת במגע ישיר עם חולים (או מתים), לרבות הפרשות ונוזלי גוף, או לאחר מגע עם הפרשות של בעלי-חיים מתים או חיים. תקופת הדגירה היא בת 2-21 ימים, בדרך-כלל 8-10 ימים. סימני הזיהום מתפתחים תוך 21-2 ימים והם כוללים: מחלת חום עם חולשה קשה, כאב שרירים, כאב ראש, כאב גרון, כאב בטן, שלשול והקאה. בחלק מהחולים מתפתחים דימומים פנימיים וחיצוניים, פגיעה כלייתית, כבדית, נוירולוגית וכשל רב-מערכתי. המחלה הינה קטלנית, עם שיעור תמותה של 40-90%. ההתפרצות האחרונה של הנגיף במערב אפריקה הינה הקשה ביותר אי-פעם מבחינת היקף ומשך, ועד כה דווח על כ-1000 חולים מאומתים, מתוכם למעלה מ-600 נפטרו.


משרד הבריאות עוקב אחר הנתונים המתפרסמים בעולם ונמצא בקשר עם כל הגורמים הרלבנטיים, לרבות ארגון הבריאות העולמי והמרכזים לבקרת מחלות בארה"ב ואירופה. בהתאם להנחיות חוזר משרד הבריאות- התפרצות מחלת נגיף האבולה במערב אפריקה-אוגוסט 2014 - מומלץ להימנע מנסיעה למדינות האנדמיות: גיניאה, ליבריה וסיירה לאונה. אם בכל זאת נוסעים למדינות אלו:

  1. יש להימנע ממגע עם חולים, הפרשותיהם וחפציהם.
  2. יש להקפיד על הגיינה אישית
  3. יש להימנע ממגע עם בעלי חיים והפרשותיהם, פגרים, ואפילו אכילת בשר.
  4. במידת האפשר רצוי להימנע מביקור במוסדות בריאות מקומיים, אלא אם מדובר בבעיה רפואית דחופה.
  5. באם מופיע חום של למעלה מ- 38 מעלות תוך 21 יום לאחר החזרה לישראל ממדינות אלו- יש לפנות באופן מיידי לחדר מיון ולהודיע על הופעת חום לאחר שהות במדינה נגועה באבולה.


FDA Modifies Tekmira's TKM-Ebola Clinical Hold to Partial Hold

לכל החדשות >

10/08/2014