חדשות

מתוך ויקיתרופות
גרסה מתאריך 06:48, 22 ביוני 2022 מאת Motyk (שיחה | תרומות)

(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Banner.jpg

Share on Google+ Share on Linkedin E-mail this page Share on twitter.com Share with Facebook
השפעת הטיפול באנזלוטמיד על שרידות חולי סרטן ערמונית

במחקר נמצא כי הוספת אנזלוטמיד לטיפול מפחית-אנדרוגנים מעלה את השרידות של מטופלים עם סרטן ערמונית גרורתי רגיש להורמונים.

במחקר קודם נמצא כי אנזלוטמיד יחד עם טיפול להפחתת אנדרוגן (Androgen Deprivation Therapy - ADT) שיפר את שיעורי השרידות ללא התקדמות מחלה על פי עדות רדיוגרפית (radiographic Progression-Free Survival- rPFS) במטופלים עם סרטן ערמונית גרורתי רגיש להורמונים (metastatic Hormone Sensitive Prostate Cancer - mHSPC). אך המידע על אודות השרידות הכוללת עדיין בחיתוליו.

במחקר פאזה 3 בינלאומי עם סמיות כפולה בשם ARCHES השתתפו 1,150 מטופלים עם mHSPC. המטופלים הוקצו אקראית ביחס של 1:1 לקבלת אנזלוטמיד (במינון של 160 מ"ג פעם ביום) נוסף על ADT או אינבו בנוסף ל-ADT. הנבדקים רובדו לפי נפח המחלה וטיפול קודם עם דוסטקסל.

במחקר זה מוצגים ניתוח הנתונים של השרידות הכוללת (תוצאים שניוניים עיקריים) ועדכון של תוצאי rPFS ועוד תוצאים שניוניים וכן נתונים הנוגעים לבטיחות הטיפול.

לאחר ביטול הסמיות, 180 (31.3%) מטופלים שהיו בקבוצת האינבו עברו לקבוצת הטיפול עם אנזלוטמיד. תוצאות המחקר הדגימו כי נכון לתאריך 28 במאי 2021 (כעבור תקופת מעקב חציונית של 44.6 חודשים), 154 מתוך 574 נבדקים שהוקצו אקראית לקבלת טיפול עם אנזלוטמיד ו-ADT, וכן 202 מתוך 576 נבדקים שהוקצו לקבלת אינבו ו-ADT נפטרו.

טיפול עם אנזלוטמיד ו-ADT הפחיתו את הסיכון למוות ב-34% בהשוואה לאינבו ו-ADT (חציון לא הושג באף קבוצה, יחס סיכונים של 0.66, רווח בר-סמך של 95%, 0.53=0.81; p<0.001). טיפול עם אנזלוטמיד ו-ADT המשיך להראות שיפור ב-rPFS ושאר תוצאים שניוניים. לא דווחו על תופעות לוואי חדשות המקושרות לשימוש ממושך באנזלוטמיד.

מסקנת החוקרים הייתה כי טיפול עם אנזלוטמיד ו-ADT מאריך באופן מובהק את השרידות של מטופלים עם mHSPC, בהשוואה לאינבו ו-ADT.

מקור:

לכל החדשות >

07.06.2022